Perfect Pilates

Pilates is een trainingsmethode met oefeningen voor een mooi en sportief lichaam. Het bestaat uit grondoefeningen voor buik, billen, benen, rug en armen.

 

Pilates richt zich ook op een stevige en stabiele rug. Daarom is Pilates geschikt voor zowel beginners als gevorderden, maar ook voor mensen met rugklachten. De sleutelwoorden bij Pilates zijn: stabiliteit, flexibiliteit en lichaamsbeheersing. Pilates is een 100 jaar oude methode. De oefeningen zijn echt super, maar de wetenschap is veranderd. Een team van therapeuten en artsen van Fysio Physics heeft daarom de methode geperfectioneerd. Perfect Pilates is daardoor verantwoord en nog effectiever dan de gewone Pilates en daarom ook als enige erkend door het Kon. Ned. Genootschap v. Fysiotherapie (KNGF).

Bij Perfect Pilates leer je om de spieren beheerst aan te spannen. Hierdoor gaat de spierspanning, de tonus, omhoog. De spier word steviger en gaat meer verbranden en dat zie je.

 

Gewone oefeningen zijn gericht op de oppervlakkige spieren. Perfect Pilates is de eerste trainingsmethode dat zich richt op zowel de diepe als de oppervlakkige spieren. De diepe spieren zijn super belangrijk voor het stabiliseren van onze gewrichten. Door ‘verslapping’ van bijvoorbeeld de diepe rugspieren gaan de oppervlakkige spieren verkrampen en krijg je rugpijn. Massage van de rugspieren lost dit probleem niet op. Daarom werken steeds meer fysiotherapeuten en oefentherapeuten met Perfect Pilates. Met Perfect Pilates komt je lichaam snel weer in balans en verdwijnen (de meeste) gewrichts-, rug- en nekklachten.


Ben jij een vrouw en is dit precies wat je zoekt? Voel je welkom en schrijf je in!