Zelfverdediging

We noemen het zelfverdediging, maar in feite is het ‘aanvallen’ wanneer jij wordt aangevallen op straat. Wanneer je wordt aangevallen op straat moet je uitgaan van het ergste en alles doen wat nodig is om jezelf te beschermen. Dus feitelijk is het niet jezelf beschermen, maar zelf behouden.

In onze zelfverdediging lessen leer je op basis van drie voorwaarden technieken die je kunt toepassen in dergelijke situaties.


1. Het moet eenvoudig te leren en gebruiken zijn

Alle technieken moeten snel te leren zijn. In een noodsituatie heb je geen tijd om te kiezen of te denken. Je zult snel moeten handelen.

 

2. Effectiviteit

Alle handelingen moeten maximaal effect hebben! Wanneer jouw belager je lastig valt moet hij of zij spijt hebben en beseffen; had ik dit maar nooit gedaan. Dus de technieken die je leert zullen maximaal effect moeten hebben op je ‘tegenstander’.


3. Minimale inzet

Een echt straatgevecht duurt vaak maar enkele seconden. Je hebt dus weinig tijd om hem of haar op andere gedachten te brengen. Met de eenvoudige technieken leer je om met minimale kracht en inspanning te handelen.

Heb jij weleens in zo’n situatie gezeten en wil je ‘je veilger voelen’, of gewoon uit voorzorg jezelf kunnen verdedigen, kom dan nu een proefles volgen.


“Wil jij meer zelfvertrouwen en jezelf kunnen verdedigen?”